De ce e mai bine sa apelezi la Consultant atunci cand vrei un credit
Strada Italiana 12, sector 2, Bucuresti

De ce e mai bine sa apelezi la Consultant atunci cand vrei un credit

De ce e mai bine sa apelezi la Consultant atunci cand vrei un credit

Din experienta de zi cu zi am constatat ca segmentul consumatorilor de servicii din tara noastra nu este inca obisnuit cu ocupatia de Consultant Financiar- Bancar. Pana la urma, ce este un Consultant Financiar-Bancar ?

Consultantul Financiar-Bancar, Intermediarul de Credite sau Brokerul de Credite este una si aceeasi persoana. El este, pe scurt, acel profesionist care te asista si te sustine in vederea obtinerii unui credit. Ocupatie reglementata in legislatia nationala prin OUG 52 / 2016, Intermedierea de Credite reprezinta un serviciu oferit pietei in contraponderea unei nevoi reale si generale – aceea de suport in idententificarea finantarii optime si in sustinerea si aprobarea creditului solicitat. Pentru ca toate acestea sa fie posibile Intermediarul de Credite mentine relatii diversificate cu finantatorii- banci, IFN-uri, Societati de Leasing, etc. De fapt, legiuitorul identifica doua tipuri de intermediari: Intermediari de Credite Legati (in situatia in care Intermediarul reprezinta un singur finantator sau un grup de finantatori care nu reprezinta mai mult de ½ din cota de piata) si Intermediari de Credie Nelegati (atunci cand intermediarul reprezinta un grup de finantatori care reprezinta mai mult de ½ din cota de piata). Este lesne de inteles de ce un Intermediar de Credite Nelegat este capabil sa ofere solutii mai complexe si sa asigure o mai mare transparenta la alegerea variantei optime de finantare. Mai mult decat atat, nu este ceva neobisnuit ca un solicitant sa nu indeplineasca toate conditiile pe care un anumit finantator le pretinde si sa fie nevoie sa se caute in alte parti solutia vizata.

Intermediarului de Credite nu i se permite, prin lege, incasarea de comisioane pentru serviciile prestate de la consumator. Retribuirea corespunzatoare a activitatii intreprinse cade exclusiv in sarcina finantatorilor reprezentati. Asadar, este foarte important sa stiti ca in situatia in care un Broker va solicita comision pentru intermedierea unui credit, acesta incalca legea.

Si acum, sa trecem in revista cateva dintre argumentele care sustin accesul la acest serviciu atunci cand doriti sa obtineti un credit.

  1. Castigati timp si evitati statul la coada si stresul dintr-o agentie bancara. Un Consultant este inainte de orice un om de vanzari si atunci nu va refuza sa se prezinte el la intalnirea stabilita cu un client de-al lui. Este recomandabil ca aceste intalniri sa se petreaca la locul de munca al solicitantului sau in cea mai apropiata agentie a bancilor partenere. Nu recomandam ca aceste intalniri sa se petreaca prin cafenele, restaurante, aer liber sau domiciliul consumatorului, insa, pana la urma, clientul este suveran in ceea ce priveste alegerea locului si momentului intalnirii.
  2. Aveti garantia obtinerii solutiei optime pentru nevoia dumneavoastra de finantare. Asa cum spuneam, un Intermediar de Credite Nelegat are acces la portofoliul de produse al majoritatii finantatorilor din piata. El poate face comparatii intre produse de acelasi tip si identifica, parte pe baza experientei acumulate, parte prin cunoasterea tuturor ofertelor curente, cele mai bune conditii sau finantatorul care ofera cele mai multe garantii pentru satisfacerea nevoii de finantare.
  3. Un profesionist in banking va intocmeste dosarul de credit. Dupa cum poate stiti, atunci cand solicitati un credit trebuie sa puneti la dispozitia bancii anumite documente specifice. Acestea compun dosarul de credit. Uneori va fi nevoie de documente mai putin obisnuite si, in cazul unei comunicari defectoase intre banca si solicitant exista posibilitatea intarzierilor nejustificate.
  4. Veti fi protejati de capcanele sistemului bancar. Pe langa eternele suspiciuni privind “clauzele ascunse”, in contractele de credit exista clauze care trebuie citite si intelese. Cu toate acestea sunt putini acei consumatori care chiar o fac. Din acest motiv este mai sigur sa fiti asistat de un profesionist care sa va scoata in evidenta si sa va explice totate prevederile contractuale pentru o mai buna intelegere a obligatiilor asumate. Mai mult, in prezent, sistemul bancar opereaza cu anumiti indicatori pe care consumatorii nu ii inteleg pe deplin si acestia, odata ignorati, devin adevarate “capcane” pentru clientul care o porneste din banca in banca pentru gasirea “celei mai bune oferte”.
  5. Veti beneficia de cea mai buna sustinere pe care o puteti gasi pentru cererea dumneavoastra. Intermediarul de Credite relationeaza direct cu Centralele Bancilor si poate sustine, daca este nevoie, solicitarea dumneavoastra la cele mai inalte niveluri de competenta, atat pentru aprobarea propriuzisa a creditului cat si pentru unele negocieri ale conditiilor de acordare.
  6. Veti pastra relatia cu profesionistul si dupa ce nevoia dumneavoastra si-a gasit cea mai buna solutie. Exact asa cum pentru fiecare dintre noi este adesea vital sa cunoastem un instalator, un electrician sau un medic, este la fel de important, de fapt, sa relationam cu profesionisti din toate domeniile vietii noastre. Consultantul Financiar- Bancar este permanent interesat de mentinerea portofoliului sau de clienti astfel incat va fi mereu gata sa va raspunda la orice intrebare referitoare la domeniul bancar sau sa va asiste pe dumneavoastra si pe cunoscutii dumneavoastra cu ocazia aparitiei altor nevoi de finantare.

In finalul expunerii simtim adecvat sa tragem concluzia ca valoarea profesionala a unui Consultant Financiar Bacar este egala cu gradul de satisfactie a beneficiarilor serviciilor sale si ca acest fapt trebuie privit ca pe o garantie pentru livrarea celor mai bune servicii. Pentru orice Consultant cel mai important activ este clientul sau si nu doar in vederea realizarii unei vanzari curente, ci mai curand ca perspectiva pentru business-ul viitor si, prin urmare, trebuie sa fie interesat sa-si insuseasca toate abilitatile si cunostintele necesare oferirii unui serviciu de calitate.

Consultantii DSA Advisor sunt permanent conectati cu sistemul bancar romanesc si au un bagaj de competente specifice considerabil, in masura sa garanteze probabil cele mai bune servicii de profil din Romania.